the mystery coins might be
two .10 cents….85 cents +.10+.10=1.05
.25 and .5………85 cents +.25+.5=1.15
.25 and .10…….85 cents +.25+.10=1.20
two .25 cent….85 cents +.25+.25=1.35

Ruhan says you first add: 25cents + 25 cents = 50 cents, you then add 10 cents + 10 cents to 50 cents = 70 cents, then you add 5 cents + 5 cents + 5 cents to 70 cents = 85 cents total that we have. The piggy bank can have either a loonie ($1= 100 cents), or it could have a toonie ( $2= 200 cents). Then we add $85 cents + 100 cents = $1.85, and we can 85 cents + 200 cents = $2.85 cents. This means the missing coins that are in the piggy’s belly are $1 and $2. If you had $1 or $2 or 85 cents, you will have MORE than $1 total amount of money. Ruhan did need help arriving at this, but we broke down the math to show how many cents make up each value of the coin.

## 11 thoughts on “Mystery Bank”

so

10+10+25+25+5+5+5=85

1.35 because

25+25=50

50+10=60

60+10=70

70+5=75

75+5=80

80+5=85

85+25=110

110+25=135

.85+.25=1.10

.50+.65=1.15

.70+.80=1.50

.75+.50=1.25

.60+.45=1.05

.80+.50=1.30

.65+.45=1.10

.55+75=1.30

.85+.50=1.35

.85+.20=1.05

Its 85 cents and the other two mystery coins are 10 and 10, making the total to 1.05

o.85 + 0.10 + 0.10 = 1.05

0.85+ 0.10 + 0.25 = 1.20

0.85 +0.25 +0.25 = 1.35

0.85+0.25+0.05 = 1.15

4 different sums that makes greater than $1.

the mystery coins might be

two .10 cents….85 cents +.10+.10=1.05

.25 and .5………85 cents +.25+.5=1.15

.25 and .10…….85 cents +.25+.10=1.20

two .25 cent….85 cents +.25+.25=1.35

Ruhan says you first add: 25cents + 25 cents = 50 cents, you then add 10 cents + 10 cents to 50 cents = 70 cents, then you add 5 cents + 5 cents + 5 cents to 70 cents = 85 cents total that we have. The piggy bank can have either a loonie ($1= 100 cents), or it could have a toonie ( $2= 200 cents). Then we add $85 cents + 100 cents = $1.85, and we can 85 cents + 200 cents = $2.85 cents. This means the missing coins that are in the piggy’s belly are $1 and $2. If you had $1 or $2 or 85 cents, you will have MORE than $1 total amount of money. Ruhan did need help arriving at this, but we broke down the math to show how many cents make up each value of the coin.

10+10=20 25+25=50 10+5+5=20 =60 60 +5=75 +two 25Â¢ = 125

10+10+25+25+5+5+5=85+10+5=100

100 equals 1 dollar.

So the 2 mystery coins are 10 and 5.

If the coins not in the piggy bank is 85 cents the mystery coins are a quarter making 1.35